Historie

Brownies zijn ontstaan op de World’s Columbian Exposition, in het Palmer House Hotel in Chicago in 1893.
Bertha Palmer die deze expositie leidde, vroeg aan de kok om een dessert voor de bezoekers te maken dat kleiner was dan een plak cake maar wel uit de hand gegeten kon worden. Een kok bedacht toen brownies die gemaakt waren van walnoten, chocolade en glazuur van abrikozen. Het hotel bestaat nog steeds en deze brownie staat nog altijd op de menukaart.

Wat zegt Wikipedia over brownies

Brownie (gerecht)

Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat.[1] Behalve chocolade kunnen brownies een groot aantal ingrediënten bevatten, zoals noten, chocoladevlokken en rozijnen.

Brownies worden doorgaans met de hand gegeten, vaak samen met melk of koffie. Soms worden ze warm geserveerd met ijs, vooral in restaurants. Brownies variëren in dichtheid, maar de meeste zijn compact en kleverig.

Oorsprong

Het recept van brownies zoals men die tegenwoordig het beste kent, dateert uit 1905. Het verscheen voor het eerst in een editie van The South American Cooking School Cook Book door Fannie Pack. Dit recept was echter een referentie naar kleine chocoladecakejes die individueel werden gebakken in bakvormen, en niet echte brownies.[4] Een tweede recept verscheen in 1907 in Lowney’s Cook Book, geschreven door Maria Willet Howard en gepubliceerd door de Walter M. Lowney Company van Boston. In dit recept wordt een extra ei en meer suiker toegevoegd aan de brownies.